Viisi parasta tapaa säästää energiaa

säästää energiaa

Viisi parasta tapaa säästää energiaa

1. Säädä päivittäistä käyttäytymistäsi

Kodin energiankulutuksen vähentämiseksi sinun ei tarvitse välttämättä mennä ulos ja ostaa energiatehokkaita tuotteita. Energiansäästö voi olla yhtä helppoa kuin valojen tai laitteiden sammuttaminen, kun et tarvitse niitä. Voit käyttää vähemmän energiaintensiivisiä laitteita myös suorittamalla kotitaloustoimia käsin, kuten kuivata vaatteita kuivausrumpuun asettamisen sijaan tai pesemään astiat käsin.

Käyttäytymismuutokset, joilla on suurin potentiaali säästöihin, vähentävät termostaatin lämpöä talvella ja käyttävät ilmastointilaitetta vähemmän kesällä. Lämmitys- ja jäähdytyskustannukset muodostavat lähes puolet kodin keskimääräisistä palvelulaskuista, joten nämä lämmityksen ja jäähdytyksen voimakkuuden ja taajuuden vähennykset tarjoavat suurimmat säästöt.

On työkaluja, joiden avulla voit selvittää, missä suurin osa sähköstä menee kotiisi. A voi auttaa sinua ymmärtämään, mitkä laitteet käyttävät eniten sähköä päivittäin.

2. Vaihda lamput

Perinteiset hehkulamput kuluttavat liikaa sähköä ja ne on vaihdettava useammin kuin niiden energiatehokkaat vaihtoehdot. Halogeeniset hehkulamput, pienikokoiset loistelamput (CFL) ja valoa emittoivat diodilamput (LEDit) käyttävät missä tahansa 25-80% vähemmän sähköä ja kestävät kolme – 25 kertaa pidempään kuin perinteiset lamput.

Vaikka energiatehokkaat sipulit ovat kalliimpia hyllyltä, niiden tehokas energiankäyttö ja pidempi käyttöikä tarkoittavat, että ne maksavat pitkällä aikavälillä vähemmän. ovat selviä voittajia ympäristö- ja taloudellisten hyötyjensä suhteen.

3. Käytä älykkäitä sähköjohtimia

”Phantom-kuormat” tai elektroniikan käyttämä sähkö, kun ne on kytketty pois päältä tai valmiustilassa, ovat tärkeä energianlähteen lähde. Itse asiassa arvioidaan, että 75% kodin elektroniikan käyttämiseen käytetystä energiasta kuluu, kun ne on kytketty pois päältä, mikä voi maksaa sinulle jopa 200 dollaria vuodessa. , joka tunnetaan myös nimellä edistyneet voimansiirtonauhat, eliminoi fantomikuormituksen ongelma sulkemalla virta elektroniikalle, kun ne eivät ole käytössä. Älykkäät sähköjohdot voidaan asettaa sammumaan määritettyyn aikaan, käyttämättömän ajanjakson aikana, etäkytkimien kautta tai “isäntä” -laitteen tilan perusteella.

Thermostat

4. Asenna ohjelmoitava tai älykäs termostaatti

Ohjelmoitava tai voidaan asettaa sammuttamaan tai vähentämään lämmitystä ja jäähdytystä automaattisesti sammutuksen tai poissaolon aikana. Kun asennat ohjelmoitavan termostaatin, eliminoit energiankulutuksen lämmityksestä ja jäähdytyksestä päivittämättä LVI-järjestelmääsi tai.

Ohjelmoitava termostaatti säästää keskimäärin 180 dollaria vuodessa. Ohjelmoitavia termostaatteja on saatavana eri malleina, jotka voidaan säätää sopimaan viikoittaiseen aikatauluusi. Ohjelmoitavien termostaattien lisäominaisuuksiin voi kuulua ilmaisimien vaihto- tai LVI-järjestelmäongelmien vaihtoindikaattorit, jotka myös parantavat lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmän tehokkuutta.

 

5. Osta energiatehokkaita laitteita

Keskimäärin laitteiden osuus kotitalouksien kokonaiskulutuksesta on noin 13%. Laitetta ostaessasi sinun on kiinnitettävä huomiota kahteen numeroon: alkuperäiseen ostohintaan ja vuotuisiin käyttökustannuksiin. Vaikka niiden ostohinnat ovat yleensä korkeammat, niiden käyttökustannukset ovat 9-25% alhaisemmat kuin perinteisissä malleissa.

No Comments

Post A Comment