10 mielenkiintoista faktaa Helsingin energiantuotannosta

10 mielenkiintoista faktaa Helsingin energiantuotannosta

Tiesitkö, että Helsinki on edelläkävijä uusiutuvan energian tuotannossa? Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme 10 mielenkiintoista faktaa Helsingin energiantuotannosta. Jatka lukemista ja opi lisää!Helsinki tuottaa yli 60 prosenttia energiastaan uusiutuvista lähteistä. Suurin osa tästä on peräisin puun polttamisesta, minkä vuoksi Helsinkiä kutsutaan joskus “Euroopan puupääkaupungiksi”

Helsinki oli ensimmäinen kaupunki maailmassa, joka käytti julkisessa liikenteessä 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Kaikki kaupungin bussit ja raitiovaunut käyttävät tuuli-, aurinko- ja vesivoimalla tuotettua sähköä.

Helsingissä on yksi maailman tehokkaimmista kaukolämpöjärjestelmistä. Kaukolämpö on järjestelmä, jossa lämpö tuotetaan keskitetysti ja jaetaan sitten koteihin ja yrityksiin maanalaisen putkiverkoston kautta.

Helsingin seudulla tuotetaan sähköä enemmän kuin tarpeeksi, jotta kaikki Helsingin tarpeet voidaan täyttää. Itse asiassa ylijäämäsähkö on

viedään usein muualle Suomeen.

Helsingissä sijaitsee maailman suurin maalämpölaitos. Geoterminen energia on lämpöä, joka syntyy maapallon kuumasta sisätilasta.

Helsingissä on myös yksi maailman suurimmista aurinkovoimaloista. Lauttasaaressa sijaitseva laitos voi tuottaa jopa 20 megawattia sähköä.

Helsinki on sitoutunut vähentämään riippuvuuttaan fossiilisista polttoaineista. Kaupunki on asettanut tavoitteeksi hiilineutraaliuden vuoteen 2035 mennessä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Helsinki jatkaa investointeja uusiutuviin energialähteisiin ja energiatehokkuustoimiin.

Siinä siis kymmenen mielenkiintoista faktaa Helsingin energiantuotannosta!

No Comments

Post A Comment