Kuinka energiansäästö auttaa ympäristöä?

energiansäästö

Kuinka energiansäästö auttaa ympäristöä?

Säästä energiaa, säästä ympäristöä

Vaikka se ei välttämättä ole ilmeistä, energiankäytön ja ympäristön välillä on suora yhteys. Kun kulutat vähemmän energiaa, vähennät voimalaitosten aiheuttamia myrkyllisiä huuruja, säästät maan luonnonvaroja ja suojaat ekosysteemejä tuhoamiselta. Suorittamalla toimenpiteitä vähentääksesi energiankulutustasi annat terveellisemmän ja onnellisemman maailman.

Suojaa ilma ja estä ilmastonmuutos

Ehkä merkittävin tapa vähentää energian käyttöä ympäristölle on vähentämällä voimalaitosten päästöjä. Sähkön tuottamiseksi suurin osa voimalaitoksista polttaa hiiltä, ​​raakaöljyä tai muita fossiilisia polttoaineita. Vaikka tämä energiantuotantomenetelmä on suhteellisen edullinen, planeettamme maksaa hinnan – hiilidioksidi, rikkidioksidi ja typen oksidit ovat vain muutama sivutuotteista, jotka ovat peräisin perinteisistä energiantuotantomenetelmistä.

Hiilidioksidi, joka muodostaa suurimman osan kaikista ilman pilaantumista, on kasvihuonekaasu. Kun hiilidioksidia vapautuu ilmaan, se absorboi auringon lämpöä ja pitää lämpöä ilmakehässämme. Tämä “kasvihuoneilmiö” on luonnollinen ilmiö, ja se on välttämätöntä selviytymiseksi maan päällä. Koska voimalaitokset polttavat enemmän polttoainetta tuottaa enemmän energiaa, ylimääräinen hiilijäte vangitsee liikaa lämpöä. Tällä voi olla haitallinen vaikutus maamme ja elämäämme. Kasvihuonekaasupäästöjen vaikutuksia ovat:

• Nousevat lämpötilat, lämpöaallot ja kuivuus
• Korkeampi merenpinta
• Epänormaali sää
• Lisääntynyt luonnonkatastrofien intensiteetti
• Savu ja hapan sade

Energiankulutuksen vähentäminen vähentää voimalaitosten tuottaman sähkön määrää ja vähentää myöhemmin fossiilisten polttoaineiden määrää, joka poltetaan päivittäin. Pienelläkin muutoksella voi olla valtava ero – jos jokainen amerikkalainen kotitalous kauppaa vain yhdellä hehkulampulla tehokasta CFL: ää varten, pilaantumisen vähentäminen vastaa 1,3 miljoonan auton ottamista tieltä.

ympäristöä

Säästä rajoitettuja luonnonvaroja

Kun päätät vähentää energiankäyttöä, autat myös säästämään rajallisia luonnonvaroja, joita muuten käytettäisiin voimalaitosten virrankäyttöön. Vähemmän energian kysyntä luo vähemmän kysyntää fossiilisten polttoaineiden korjuulle. Valojen sammuttaminen yöllä tai vaatteiden peseminen kylmässä vedessä voi säästää puita, hiiltä, ​​maakaasua ja paljon muuta. Taloudelliselta kannalta on tärkeää säästää rajallisia resurssejamme. Fossiilisten polttoaineiden tullessa yhä harvemmaksi niistä tulee erittäin kalliita.

Säästä ekosysteemejä ja eläimiä

Sen lisäksi, että liiallinen energiankäyttö vaikuttaa ilmastokuvioihin ja luonnonvarojen ehtymiseen, se voi vahingoittaa eläimiä ja ekosysteemejä. Fossiilisten polttoaineiden toimittamiseen liittyvä kaivostoiminta, hakkuut ja materiaalien louhinta tuhoavat maapallon ja valtameren luontotyypit. Ihmisen aiheuttama ilman pilaantuminen on yksi tärkeimmistä syistä siihen, että biologinen monimuotoisuus häviää tuhat kertaa normaalin sukupuuttoon verrattuna.

Öljyvuodot, joita esiintyy usein fossiilisten polttoaineiden kuljetuksen aikana, aiheuttavat tuhoa vedenalaisille lajeille

ja heittävät valtameremme kemiallisen tasapainon, mikä tekee ihmisille vaarallisesta uinnista.
Vaikka EPA on asettanut säädöksiä kemiallisen jätteen vähentämiseksi, voimalaitosten aiheuttama myrkyllinen jäte ei ole kadonnut. Hiilivoimaloiden on ilmoitettu olevan Yhdysvaltain suurin myrkyllisen vesien pilaantumisen lähde. Nämä energialaitokset päästävät vuosittain miljardeja tonneja myrkyllisiä jätteitä, jotka sisältävät usein arseenia, elohopeaa ja lyijyä.

Kuluta vähemmän, säästä enemmän

Kodin sähkönkulutuksen vähentäminen – tai sähköverkon katkaiseminen aurinkoenergialla – voi hyödyttää ympäristöä, säästää resursseja ja pelastaa ihmishenkiä. Vaikka omat energiansäästömuutoksesi saattavat tuntua merkityksettömiltä, ​​pienistä askelmista tulee suuria harppauksia kerrottuna 7 miljardilla

No Comments

Post A Comment