Energiansäästövinkkejä kotiin

kotiin

Energiansäästövinkkejä kotiin

Energiansäästö sisältää yksinkertaisia ​​mutta tehokkaita tapoja vähentää energiankulutusta. Maksamme nykyään paljon enemmän kaikenlaisesta energiasta kodien ja työpaikkojen lämmittämiseen, joten energiantarpeidemme vähentäminen ei ole vain glamouria, vaan auttaa säästää rahaa ja planeettaa.

Energiansäästö ei ole pelkästään valojen sammuttamista tai kattilan tai termostaatin sammuttamista, vaan myös energiatehokkuuden lisäämistä, jotta valot, kuuma vesi tai lämmitysjärjestelmä tekevät täsmälleen saman työn samalla energiankulutuksella. Keskimäärin voimme vähentää kodin energiankulutusta vähintään 20 prosentilla, mikä ei saisi viedä paljon tekemistä, tai jopa enemmän, jos talo on erityisen vanha tai tuhlaava. Tietysti energiansäästö voi olla vaikeampaa, jos asut jo uudessa tai erittäin energiatehokkaassa kodissa.

Energiansäästösuunnitelma

Vaikka jokainen koti on erilainen, lämmitys, jäähdytys ja valaistus ovat rakennusten suurimpia energian käyttäjiä, joten on järkevää säästää vain näiden laitteiden kotona kuluttamaa energiaa.

Hyvä ja helppo paikka aloittaa energiansäästöjärjestelmä kotona on vähentää ns. Fantomikuormitusta. Phantomkuorma on mikä tahansa sähkökuorma tai laite, joka käyttää tai kuluttaa sähköenergiaa, kun sen uskotaan olevan kytkettynä pois päältä. Esimerkiksi, kun televisio jätetään valmiustilaan tai jätetään puhelinlaturi kytkettynä pistorasiaan, kun et lataa puhelinta.

Energiankulutuksen

Kolme pääasiallista energiansäästövinkkiä, joiden avulla voit aloittaa energiansäästön kodin ympärillä, ovat:

Energiankulutuksen vähentäminen: –

Kyse on vähentää energiantarpeitasi olemalla älykäs käyttämässäsi.

Valaistus: Korvaa suuritehoiset lamput energiatehokkaammilla polttimilla, kuten LED-lamppuilla, jotka käyttävät jopa 75% vähemmän energiaa ja kestävät jopa 20 kertaa pidempään kuin tavalliset hehkulamput. Ne antavat saman määrän valoa, mutta käyttävät vähemmän energiaa, joten sen sijaan, että etsisivät tehoa, etsivät luumenia tai kuinka kirkas uusi lamppu sen sijaan on. Pitämällä myös lamput puhtaina pölystä saat enemmän valoa.

Kylpyammeet:

Korvaa kylpyyn liotus päivittäisellä suihkulla ja käytä pienvirtaista suihkupäätä. Älä myöskään anna kuuman veden juoda jatkuvasti ajelessasi tai peseessäsi käsiäsi ja kasvosi, olet yllättynyt, kuinka paljon vettä ja energiaa voit säästää tällä tavalla. Yksi kalleimmista tavoista lämmittää kylpyvettä on sähköinen vedenlämmitin. Energiatehokas maakaasuvesilämmitin voi lämmittää vettä puolet niin paljon tai käyttää aurinkolämpökeräimiä ja käyttää auringon lämpöä ilmaiseksi.

Pesula:

Käytä pesukoneesi puolikuormitusasetusta pienille vaatteille ja valitse alhaisempi lämpötila-asetus suuremmille kuormille. Sen pesujauhe puhdistaa vaatteet eikä veden määrää.

LVI:

Tarkista lämmitys- ja ilmastointisuodattimet. Likaiset LVI-suodattimet eivät vain lisää energiankulutusta, vaan ne voivat myös vahingoittaa järjestelmääsi. Miksi et olisi LVI-järjestelmäsi huollettu? Säännöllinen huolto voi pidentää sen elinkaarta ja toimia tehokkaammin, mikä säästää rahaa.

Lämmitys

Lämmitys:

Vähennä lämmitysjärjestelmän käyttötunteja ja tarkista, ettei ilmavuotoja ole ikkunoiden ja ovien läpi. Tiivistä ja säänkestävät saumat, halkeamat ja aukot ympärillä suojautuakseen luonnoilta. Päivitä ullakko- ja parvi-eristys vähintään R-38: een (noin 12-14 tuumaa), mikä säästää rahaa lämmitys- ja jäähdytyskustannuksissa.

No Comments

Post A Comment